Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ιωάννινα: Ο σεισμός μετακίνησε την Πίνδο
[CNN Greece]: Ιωάννινα: Ο σεισμός μετακίνησε την Πίνδο

[CNN Greece]: Ιωάννινα: Ο σεισμός μετακίνησε την Πίνδο

Προς τα δυτικά μετακίνησε την Πίνδο (το όρος Μιτσικέλι) ο σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σταΙωάννινα .

Την ίδια ώρα οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο χορός των Ρίχτερ αναμένεται να κρατήσει για καιρό. Οι 200 μετασεισμοί – μεγέθους από 2 έως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – έχουν διττή ανάγνωση από τους επιστήμονες. Από τη μία θεωρούν καλό να υπάρχει εκτόνωση της σεισμικής διέγερσης, από την άλλη όμως ανησυχούν για το μέγεθος και τη διάρκειά της.

«Με ανησυχεί το γεγονός ότι η σεισμική δραστηριότητα δεν λέει να κοπάσει», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στα «Νέα» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, στην περιοχή υπάρχουν μικρά ρήγματα με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότιο τα οποία – με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα – δεν έχουν πολλές πιθανότητες να δώσουν έναν νέο μεγάλο σεισμό. Ωστόσο, όπως λέει, «πάντα υπάρχει ένα αλλά…».

Άγνωστο ρήγμα

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο επειδή, κατά τον Ευθύμιο Λέκκα, το ρήγμα που προκάλεσε σεισμό δεν είναι γνωστό «και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν την ιστορία του».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!