Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ινδονησία: «Λουκέτο» στα σχολεία λόγω ρύπανσης από τις πυρκαγιές
[CNN Greece]: Ινδονησία: «Λουκέτο» στα σχολεία λόγω ρύπανσης από τις πυρκαγιές

[CNN Greece]: Ινδονησία: «Λουκέτο» στα σχολεία λόγω ρύπανσης από τις πυρκαγιές

Χιλιάδες σχολεία έκλεισαν στην Ινδονησία εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από τις δασικές πυρκαγιές, από τις οποίες επηρεάστηκε και η γειτονική Μαλαισία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι πυρκαγιές κατακαίουν τροπικά δάση της Σουμάτρας, όπως και του Βόρνεο ενώ η Τζακάρτα έχει κινητοποιήσει για την κατάσβεσή τους περίπου 9.000 πυροσβέστες και στρατιώτες με την συνδρομή ελικοπτέρων.

Μολονότι οι πυρκαγιές αυτού του είδους μαίνονται κάθε χρόνο στο αρχιπέλαγος αυτό, φέτος πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της ιδιαίτερα μακράς και έντονης ξηρασίας. Καθώς 3.280.000 στρέμματα έχουν ήδη καεί από την αρχή της χρονιάς, οι φετεινές πυρκαγιές χαρακτηρίζονται οι χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει η χώρα μετά τις ιδιαίτερα καταστροφικές φωτιές του 2015.

Σήμερα διαπιστώθηκε επιδείνωση της ποιότητας του αέρα σε σημείο που να χαρακτηριστεί “πολύ κακή για την υγεία” σε ορισμένες περιοχές της γειτονικής Μαλαισίας, σύμφωνα με τον επίσημο δείκτη.

Η πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ βρέθηκε χθες καλυμμένη από ένα παχύ νέφος ρύπων και σχεδόν 1.500 σχολεία υποχρεώθηκαν να κλείσουν στη Μαλαισία, επηρεάζοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο μαθητές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων της Μαλαισίας παρουσιάζει την ίδια ώρα προβλήματα υγείας που συνδέονται με το νέφος αυτό. Σύμφωνα με τις αρχές, τα νοσοκομεία έχουν δεχθεί πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από ξηροδερμία και ερεθισμούς στα μάτια.

Από την πλευρά τους οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων στην επαρχία Ριάου, στην Σουμάτρα, και περίπου 1.300 σχολικών ιδρυμάτων στην κεντρική επαρχία Καλιμαντάν, στο Βόρνεο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!