Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Η οικονομική κρίση επηρέασε την ατμοσφαιρική ρύπανση
[CNN Greece]: Η οικονομική κρίση επηρέασε την ατμοσφαιρική ρύπανση

[CNN Greece]: Η οικονομική κρίση επηρέασε την ατμοσφαιρική ρύπανση

Την κατάσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση , καθώς από το 2009 και μετά παρατηρείται μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, λόγω του περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων και της χρήσης της κεντρικής θέρμανσης στα νοικοκυριά.

Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής – σύμβουλος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Κώστας Νικολάου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η παραπάνω θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, συνοδεύτηκε από επιλογές καυσίμων για θέρμανση που δεν είναι οι καλύτερες για το περιβάλλον και τον αέρα της πόλης.

“Ο περιορισμός των οικονομικών δυνατοτήτων των πολιτών οδήγησε τον χειμώνα σε επιλογές που έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν καίει κάποιος απλώς ξύλα ή πέλλετ αλλά οτιδήποτε μπορεί να καεί, όπως, για παράδειγμα, κοντραπλακέ ή κομμάτια παλαιών επίπλων. Οι ουσίες που έχουν πάνω τους βαμμένες επιφάνειες μετατρέπονται κατά την καύση σε καρκινογόνες ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νικολάου επισημαίνει παράλληλα ότι παρά την οικονομική κρίση, την επακόλουθη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την καλύτερη εικόνα σε ό,τι αφορά τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, καταγράφηκαν τον Νοέμβριο του 2011 και τον Δεκέμβριο του 2012 δύο επεισόδια νέφους λόγω θερμοκρασιακής αναστροφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!