Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Σε υγρή μορφή χορηγήθηκε στους Σκριπάλ ο νευροτοξικός παράγοντας
[CNN Greece]: Σε υγρή μορφή χορηγήθηκε στους Σκριπάλ ο νευροτοξικός παράγοντας

[CNN Greece]: Σε υγρή μορφή χορηγήθηκε στους Σκριπάλ ο νευροτοξικός παράγοντας

Σε υγρή μορφή φέρεται να χορηγήθηκε ο νευροτοξικού παράγοντας με τον οποίο δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια , στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, «ένα μικρό ποσοστό του Novichok χρησιμοποιήθηκε σε υγρή μορφή».

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους οι βρετανικές Αρχές υποστήριξαν πως, όπως προκύπτει από δείγματα που ελήφθησαν από το σπίτι του Σεργκέι Σκριπάλ, υψηλά ποσοστά του Novichok βρέθηκαν στην εξώπορτα και στα χερούλια.

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων προ ολίγων ημερών, σε έκθεσή του, επιβεβαίωσε τη θέση που έλαβε το Λονδίνο για τη ρωσική προέλευση του νευροπαραλυτικού παράγοντα.

Ο ΟΑΧΟ, που συνέλεξε τα δικά του δείγματα στην πόλη Σάλσμπερι, έπειτα από αίτημα της Βρετανίας, δεν προχώρησε στην απόδοση ευθυνών για την επίθεση -για την οποία η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη- ούτε κατονόμασε τον χημικό παράγοντα.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης από εργαστήρια που όρισε ο ΟΑΧΟ των περιβαλλοντικών και βιοϊατρικών δειγμάτων που συνέλεξε η ομάδα του ΟΑΧΟ επιβεβαιώνουν τα ευρήματα του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά την ταυτότητα του τοξικού χημικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στο Σάλσμπερι και τραυμάτισε σοβαρά τρεις ανθρώπους», αναφέρεται στην έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!