Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: «Ice οn Fire»: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο μάς ζητάει να σκεφτουμε για την κλιματική αλλαγή
[CNN Greece]: «Ice οn Fire»: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο μάς ζητάει να σκεφτουμε για την κλιματική αλλαγή

[CNN Greece]: «Ice οn Fire»: Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο μάς ζητάει να σκεφτουμε για την κλιματική αλλαγή

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο , γνωστός για τις οικολογικές του ευαισθησίες, είναι παραγωγός και αφηγητής του ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ για την τήξη των πάγων της Αρκτικής.

Η τήξη των πάγων της Αρκτικής μάς επηρεάζει όλους. Κάποιοι το ξέρουμε. Κάποιοι όχι. Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι αφηγητής και παραγωγός του ντοκιμαντέρ, «Ice on Fire» σε σκηνοθεσία της Λέιλα Κόνερς, στο οποίο αναλαμβάνουν να μάς εξηγήσουν γιατί…

Ο ηθοποιός-παραγωγός και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος, η σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος-σύμβουλος, Θομ Χάρτμαν, οι οποίοι συνεργάστηκαν στο ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον «The 11th Hour» ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για μια εξαιρετικά πειστική ανάλυση της κλιματικής αλλαγής, που έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί στις 11 Ιουνίου από το HBO.

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, διοργανώθηκε στις Κάννες, όπου ο ΝτιΚάπριο προωθούσε και την ταινία «Once Upon a Time in Hollywood» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους επικεντρώνεται, όπως φανερώνει και ο τίτλος στην ταχεία τήξη των πολικών πάγων στην Αρκτική και τις τρομακτικές επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στον πλανήτη.

Ωστόσο, οι κινηματογραφιστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη νέα πρόοδο στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα. Αυτές οι τεχνολογίες δημιουργούν ελπίδα ότι ο κόσμος θα μπορούσε ίσως να διατηρήσει την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας στο επίπεδο των δύο βαθμών Κελσίου, δέσμευση που διατυπώνεται στη Συμφωνία των Παρισίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!