Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Ο Ιάπωνας οδηγός ταξί: Κοστούμι, γραβάτα και (προαιρετικά) λευκά γάντια
[CNN Greece]: Ο Ιάπωνας οδηγός ταξί: Κοστούμι, γραβάτα και (προαιρετικά) λευκά γάντια

[CNN Greece]: Ο Ιάπωνας οδηγός ταξί: Κοστούμι, γραβάτα και (προαιρετικά) λευκά γάντια

Η σχέση των κατοίκων της Αθήνας, με τους ταξιτζήδες της είναι σχεδόν μυθική. Ανάλογα με τον ταξιτζή που θα πάρεις το πρωί, η μέρα σου μπορεί να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά. Όλοι, εξάλλου, έχουμε να διηγηθούμειστορίες για ταξιτζήδες που στις 8 το πρωί ακούνε Καζατζίδη στη διαπασών και κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις για κάθε τι στο γνωστό και άγνωστο σύμπαν. Σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά, στο Τόκιο , που προετοιμάζεται και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά

Μεταξύ άλλων πραγμάτων για τα οποία είναι γνωστή, η Ιαπωνία φημίζεται και για το σέρβις της. Στα μαγαζιά και στα εστιατόρια το σέρβις είναι πάντα παραπάνω από υποδειγματικό. Τα ταξί δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Στα ιαπωνικά λέγεται «Ομοτενάσι», το οποίο μεταφράζεται περίπου ως «φιλοξενία», ή ακόμα καλύτερα αν και περιφραστικά «το να προσφέρεις στους πελάτες την καλύτερη δυνατή προσοχή και εξυπηρέτηση».

Περίπου σα να είσαι στο στρατό…

Ο Νοριχίτο Αρίμα είναι ταξιτζής στο Τόκιο. Εργάζεται για την εταιρεία Νιχόν Κοτσού και η βάρδιά του διαρκεί 18 συνεχόμενες ώρες. Οδηγεί με κοστούμι και γραβάτα, ενώ τα λευκάγάντια που προτιμούν αρκετοί οδηγοί, είναι προαιρετικά. Οι οδηγοί ταξί στο Τόκιο απαγορεύεται να έχουν τατουάζ και να φοράνε γυαλιά ηλίου, ενώ πρέπει να είναι πάντα φρεσκοξυρισμένοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!