Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Γραμμές της Νάσκα»: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για το αρχαίο μυστήριο του Περού (vids & pics)
[CNN Greece]: «Γραμμές της Νάσκα»: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για το αρχαίο μυστήριο του Περού (vids & pics)

[CNN Greece]: «Γραμμές της Νάσκα»: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για το αρχαίο μυστήριο του Περού (vids & pics)

Οι περίφημες «Γραμμές της Νάσκα » στο Περού αποτελούν τον εθνικό θησαυρό του Περού. Σήμερα, οι επιστήμονες έκαναν άλλη μια σημαντική διαπίστωση για την περιοχή που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Μελετώντας τη μορφολογία 16 εκ των δεκάδων γιγάντιων γεωγλυφικών, διαπίστωσαν πως τα πουλιά που αποτυπώνονται στις μορφές είναι εξωτικά είδη – και περιλαμβάνουν ερημίτες, πελεκάνους και παπαγάλους – εξηγώντας πως πολλές από τις απεικονίσεις θα πρέπει να επανεκτιμηθούν, ώστε να αποκτήσουν οι επιστήμονες καλύτερη κατανόηση των γραμμών και του λόγου δημιουργίας τους.

Σε μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στην «Επιθεώρηση Αρχαιολογικής Επιστήμης», οι ερευνητές επιβεβαίωσαν πως οι Γραμμές της Νάσκα αποτελούν «ένα από τα πιο γοητευτικά αρχαία μυστήρια στον κόσμο». Δημιουργήθηκαν μεταξύ του τέταρτου π.Χ αιώνα έως τον 10 μ.Χ. Πολλές από τις γήινες αυτές απεικονίσεις έχουν σχέση με φυτά και ζώα.

Μέχρι πρότινος, οι αναλύσεις των γραμμών υποδείκνυαν πολλά διαφορετικά είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων κολιμπρί, μία πάπια, ένα φλαμίνγκο, γκουανό. Ωστόσο, οι μελέτες αυτές αναφέρονταν γενικώς σε είδη βάσει περιορισμένων χαρακτηριστικών.

Στην τελευταία έρευνα, μία πολυεπιστημονική ομάδα ανέλυσε τη μορφολογία των πτηνών της Νάσκα, συγκρίνοντάς τα με διαφορετικά είδη πουλιών του Περού. Τα ευρήματά τους υποδεικνύουν πως οι αναπαραστάσεις των γεωγλυφικών αφορούν εξωτικά είδη πουλιών που συναντώνται πολύ πιο μακριά από εκεί όπου δημιουργήθηκαν οι γραμμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!