Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι (σχεδόν) 113 και μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας του
[CNN Greece]: Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι (σχεδόν) 113 και μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας του

[CNN Greece]: Ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι (σχεδόν) 113 και μοιράζεται τα μυστικά μακροζωίας του

Τον επόμενο μήνα ο Chitetsu Watanabe κλείνει 113 χρόνια ζωής. Το γενέθλιο δώρο του όμως έφτασε λίγο νωρίτερα από την Guinness World Records, η οποία επιβεβαίωσε ότι είναι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Ο Watanabe έλαβε το πιστοποιητικό του την περασμένη Τετάρτη στο κέντρο φροντίδας όπου ζει στη Niigata της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Guinness, είναι 112 ετών και 344 ημερών. Διαδέχτηκε τον, επίσης Ιάπωνα, προηγούμενο γηραιότερο άνδρα στον κόσμο, ο οποίοςπέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 113 ετών .

Για να το γιορτάσει, ο Watanabe έφτιαξε ένα πανό με ιδεογράμματα που γράφει: «World No. 1».

Πέρυσι, σε μια συνέντευξή του, ο Watanabe είχε αποκαλύψει ότι το μυστικό της μακροζωίας είναι: «ποτέ να μην θυμώνεις και να χαμογελάς».

Ο σχεδόν 113χρονος άνδρας λατρεύει τα γλυκά, όπως την καστανή ζάχαρη, αλλά αυτές τις μέρες, καθώς έχει χάσει τα δόντια του, περισσότερο απολαμβάνει τις κρέμες και τη γέμηση που έχουν τα σουδάκια.

Ο Watanabe γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1907 και ήταν ο μεγαλύτερος από τα οχτώ αδέλφια του.

Επί πολλά χρόνια, εργάστηκε σε μια εταιρεία κατασκευής ζάχαρης, πριν εργαστεί σε μια γεωργική υπηρεσία της ιαπωνικής κυβέρνησης, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε. Το 1944, κοντά στα τέλη του Β’Π.Π. κατατάχθηκε στον ιαπωνικό στρατό.

Πηγή: AP Photo

Απέκτησε πέντε παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!