Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Γιατί ο πονόλαιμος είναι το πρώτο σύμπτωμα του κρυολογήματος
[CNN Greece]: Γιατί ο πονόλαιμος είναι το πρώτο σύμπτωμα του κρυολογήματος

[CNN Greece]: Γιατί ο πονόλαιμος είναι το πρώτο σύμπτωμα του κρυολογήματος

Ένα «γαργαλητό» στον λαιμό και εν συνεχεία μία μικρή δυσκολία στην κατάποση, είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι δεν καταφέραμε να μείνουμε μακριά από το κρυολόγημα και τον ενοχλητικό πονόλαιμο.

Η δυσφορία που μπορεί να προκαλέσει ο πονόλαιμος είναι σίγουρα μεγάλη και σε πολλές περιπτώσεις, ενδέχεται να μας κρατήσει μακριά από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες ή να διαταράξει την καθημερινότητά μας.

Γιατί όμως, ο πονόλαιμος είναι συνήθως το πρώτο σύμπτωμα του κρυολογήματος; Άραγε, ποια είναι τα μέτρα που αξίζει να λάβουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά το πρόβλημα; Γιατί οι ειδικοί προτείνουν τις γαργάρες με ένα αντισηπτικό προϊόν ή τη χρήση ενός τοπικού, αντισηπτικού στοματικού σπρέι ως τα πρώτα και πλέον σημαντικά βήματα για να θεραπεύσουμε τον πονόλαιμο και να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματά του;

Γιατί ο πόνος στον λαιμό έρχεται πρώτος

Σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, υπάρχουν περισσότερα από 200 είδη ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Σε ό,τι αφορά στον πονόλαιμο, το 90% οφείλεται σε ιούς -και δη, στους ρινοϊούς σε ποσοστό που «αγγίζει» το 30% με 50%.

Οι ιοί αυτοί εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω των ματιών, της μύτης ή του στόματος, ερεθίζοντας τους βλεννογόνους και σε ό,τι αφορά στο κρυολόγημα, το στοιχείο που σίγουρα αξίζει να τονίσουμε είναι ότι τα αντιβιοτικά, δεν μπορούν να τους «σκοτώσουν».

Όταν λοιπόν, οι ιοί εισέρχονται στον οργανισμό μας, αρχικά αισθανόμαστε πόνο στο πίσω τοίχωμα του φάρυγγα. Γιατί ακόμη και αν δεν έχει μολυνθεί ο ίδιος ο λαιμός μας, οι εκκρίσεις που συγκεντρώνονται σε αυτόν από τους παραρρίνιους κόλπους -ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας- τον ερεθίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!