Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [CNN Greece]: Γιατί αυτή η19χρονη καλλονή έγραψε ιστορία στα καλλιστεία των ΗΠΑ
[CNN Greece]: Γιατί αυτή η19χρονη καλλονή έγραψε ιστορία στα καλλιστεία των ΗΠΑ

[CNN Greece]: Γιατί αυτή η19χρονη καλλονή έγραψε ιστορία στα καλλιστεία των ΗΠΑ

H 19χρονη Halima Aden, Αμερικανίδα σομαλικής καταγωγής από το St. Cloud της Minnesota έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των διαγωνισμών ομορφιάς που συμμετείχε φορώντας χιτζάμπ και μπουρκίνι .

Συμμετέχοντας στα καλιστεία για τη Miss Minnesota USA η Aden θέλει να διορθώσει τις παρεξηγήσεις εις βάρος του Ισλάμ και των γυναικών που τιμάνε τη θρησκεία τους φορώντας τα υφάσματα που έχουν γίνει αφορμή ακόμη και για εθνικό διχασμό πρόσφατα στη Γαλλία.

Η 19χρονη που πέρασε στους ημιτελικούς με άνεση και κέρδισε χειροκροτήματα από το κοινό, δήλωσε στο ABC ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ιδιαίτερα για τη νίκη.

Αυτό που την αφορά, αυτό στο οποίο η ίδια επενδύει είναι να γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για τις Μουσουλμάνες που φοβούνται να είναι οι εαυτοί τους, αλλά και να πολεμήσει το δηλητήριο της Ισλαμοφοβίας που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις ΗΠΑ.

Επιπλέον η Aden βρίσκει ότι με τη συμμετοχή της μπορεί να βελτιώσει και τα δυτικά πρότυπα ομορφιάς. “Αυτά τα καλλιστεία δεν έχουν να κάνουμ μόνο με την εμφάνιση.

Το μήνυμα της Miss Minnesota USA είναι ότι η ομορφιά είναι μέσα σου οπότε ποτέ δεν θεώρησα ότι η μαντίλα μου είναι εμπόδιο για τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό ομορφιάς” είπε η 19χρονη στο MPR News.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!