Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Γερμανική βοήθεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό
[CNN Greece]: Γερμανική βοήθεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό

[CNN Greece]: Γερμανική βοήθεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Συνολικά 55 φορτηγά με υλικό που προορίζεται για τη άμεση στήριξη των ελληνικών αρχών στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών παρέλαβε η Αθήνα, στο πλαίσιο της έμπρακτης γερμανικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στο θέμα της πρακτικής διαχείρισης του προσφυγικού .

Η άμεση αυτή βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης συμπληρώνει την κοινή στάση Ελλάδας και Γερμανίας υπέρ ενός πιο δίκαιου ευρωπαϊκoύ συστήματος ασύλου .

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ερνστ Ράιχελ , τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά, τονίζοντας ότι «η μεταναστευτική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν είναι παροδική».

«Η συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής/προσφυγικής πρόκλησης φέρνει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το επιβεβαιώνει και η σημερινή παράδοση στην Ελλάδα βοήθειας αξίας περίπου 1,5 εκ ευρώ, εν όψει του χειμώνα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουμουτσάκος.

«Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας στη γερμανική πλευρά. Η συνεργασία των δύο χωρών όμως δεν εξαντλείται σήμερα. Έχει περιεχόμενο και βάθος, παρόν και μέλλον», πρόσθεσε.

«Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία να έχουμε μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο. Μια πολιτική που θα είναι στέρεα εδραιωμένη στην ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης. Αποτελεσματικής αλληλεγγύης και αποτελεσματικής ευθύνης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!