Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή
[CNN Greece]: Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

[CNN Greece]: Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

«Η δέσμευση της ΝΔ είναι ότι εμείς τη Σ υμφωνία των Πρεσπών , ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη Βουλή, δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε» είπε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ημερίδα, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

«Τα Σκόπια, το κράτος αυτό, δεν μπορεί ποτέ να γίνει Μακεδονία, ούτε Βόρεια, ούτε εν μέρει, ούτε πλαγίως, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παρά μόνο σε μία περίπτωση. Αν εμείς την πούμε Μακεδονία. Όλο το υπόλοιπο σύμπαν να τους λέει Μακεδονία δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Ποιος το ξέρει αυτό καλύτερα απ’ όλους; Αυτό το ξέρουν οι ίδιοι οι σκοπιανοί» είπε ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε σε δηλώσεις των κ.κ. Ντιμιτρόφ και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η ΝΔ είναι σύμφωνη στο να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός πριν από την κύρωση της συμφωνίας, αλλά «δια εθνικών εκλογών», υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος επιδέχεται κοινοβουλευτικής ερμηνείας, ενώ «η εντολή που θα λάβουν τα κόμματα στις εκλογές θα δεσμεύει τη θέση τους στην επόμενη βουλή».

«Άρα το δημοψήφισμα, στην πράξη, δε θα ακύρωνε την κοινοβουλευτική προσπάθεια του κ. Τσίπρα. Γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εθνικές εκλογές» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτό δεν έχει συμβεί και -θέλω να είμαι ειλικρινής- δεν πιστεύω ότι θα συμβεί στην περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τα Σκόπια και έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «αυτός που θα έπρεπε να προκαλέσει εκλογές όταν μπορούσε, τώρα πια δε μπορεί» ήταν ο Π. Καμμένος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!