Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Γκάμπια: Ο πρόεδρος Αντάμα Μπάροου ανακήρυξε μορατόριουμ στην επιβολή της θανατικής ποινής
[CNN Greece]: Γκάμπια: Ο πρόεδρος Αντάμα Μπάροου ανακήρυξε μορατόριουμ στην επιβολή της θανατικής ποινής

[CNN Greece]: Γκάμπια: Ο πρόεδρος Αντάμα Μπάροου ανακήρυξε μορατόριουμ στην επιβολή της θανατικής ποινής

Ο πρόεδρος της Γκάμπιας, ο Αντάμα Μπάροου, γνωστοποίησε την Κυριακή ότι θα εφαρμόσει μορατόριουμ στην επιβολή της θανατικής ποινής, καθώς η χώρα της δυτικής Αφρικής συνεχίζει την προσπάθειά της να επανενταχθεί στη διεθνή κοινότητα, μετά την απομάκρυνση από την εξουσία του αυταρχικού πρώην ηγέτη της Γιαχία Τζάμε.

Η επιβολή της εσχάτης των ποινών βρίσκεται σε ύφεση στην Αφρική, όπου οι αρχές εκτέλεσαν συνολικά 22 ανθρώπους το 2016, από 43 την αμέσως προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

«Αξιοποιώ την ευκαιρία που μου δίνεται για να ανακηρύξω μορατόριουμ στην επιβολή της θανατικής ποινής στην Γκάμπια, ως το πρώτο βήμα για την κατάργησή της», σημείωσε ο Μπάροου κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την 53η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας του από τη Βρετανία.

Ο Γιαχία Τζάμε, ο οποίος διέφυγε από την Γκάμπια πριν από έναν χρόνο, μετά την για πολλούς αναπάντεχη ήττα του στις εκλογές, είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή το 2012, όταν διέταξε την εκτέλεση διά τυφεκισμού εννέα φυλακισμένων, συμπεριλαμβανομένων δύο Σενεγαλέζων.

Ο Τζάμε, πρώην στρατιωτικός, κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Γκάμπια για σχεδόν 23 χρόνια, αφότου κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1994. Επί των ημερών του καταγγέλθηκαν επανειλημμένα κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ οι συγκρούσεις του με ξένες κυβερνήσεις ήταν κάθε άλλο παρά ασυνήθιστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!