Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Γάλλος πρεσβευτής: Ψευτοσυμφωνία το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης
[CNN Greece]: Γάλλος πρεσβευτής: Ψευτοσυμφωνία το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

[CNN Greece]: Γάλλος πρεσβευτής: Ψευτοσυμφωνία το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε σήμερα ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Ο κ. Μεζονάβ χαρακτήρισε άκυρη και παράνομη τη συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Οι δηλώσεις του Γάλλου πρεσβευτή έγιναν στο ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Το γαλλικό πολεμικό πλοίο θα συμμετάσχει στην πολυεθνική άσκηση Μέγας Αλέξανδρος.

Ελλάς-Γαλλία…

«Η Γαλλία ενδιαφέρεται πολύ για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα, ειδικότερα στο θέμα της Άμυνας, και ακόμα περισσότερο λόγω αυτών που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν συνεχείς επαφές ανάμεσα στα υπουργεία ‘Αμυνας και στα Γενικά Επιτελεία των δύο χωρών και προσδοκούμε να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η Γαλλία επιθυμεί πάντοτε να προσφέρει την βοήθεια της στην Ελλάδα και βεβαίως όλοι γνωρίζετε πόσο σημαντικός εταίρος είναι για μας η Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μεζονάβ και συνέχισε:

«Η Γαλλία βοηθάει την Ελλάδα όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να μπορεί να είναι σε θέση η χώρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους και τις διάφορες απειλές οι οποίες ενδεχομένως να υπάρξουν. Ο ρόλος της Γαλλίας στο πλευρό της Ελλάδας είναι γνωστός, είναι ένας παλιός ρόλος και έχω να σας θυμίσω ότι πρόσφατα υπεγράφη μια σημαντική σύμβαση ανάμεσα στις δύο χώρες για τον εκσυγχρονισμό των Mirage και σύντομα θα υπογράψουμε μια παρόμοιου τύπου συμφωνία για ελικόπτερα NH90 και όπως γνωρίζετε οι χώρες μας είναι σε συζητήσεις για την ενδεχόμενη πώληση δυο νέων φρεγατών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!