Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Φθιώτιδα: Παντρεύτηκε πεθαμένο με την «ευλογία» ιερέα
[CNN Greece]: Φθιώτιδα: Παντρεύτηκε πεθαμένο με την «ευλογία» ιερέα

[CNN Greece]: Φθιώτιδα: Παντρεύτηκε πεθαμένο με την «ευλογία» ιερέα

Μία γυναίκα στη Φθιώτιδα κατάφερε πριν μερικά χρόνια να παντρευτεί ένανπεθαμένο.

Η υπόθεση που είχε προκαλέσει αναστάτωση στη δυτική Φθιώτιδα το 2008, ήρθε ξανά στο «φως» με την εκδίκαση της υπόθεσης.

Κατηγορούμενος τότε είχε βρεθεί ένας ιερέας, ο οποίος σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν ο συντάκτης του «πιστοποιητικού γάμου» της γυναίκας με τον πεθαμένο άνδρα.

Σήμερα, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει πλέον την ιδιότητα του ιερέα, καθώς καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας.

Ο ιερέας, σύμφωνα με το lamiareport.gr , φέρεται να εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2008 – κατόπιν αιτήματος του αδερφού της «χήρας» – πιστοποιητικό ότι είχε τελεστεί νόμιμος γάμος στις 10-3-1978. Το ’78, όμως, ο γαμπρός είχε πεθάνει.

Η δικαιολογία του αιτούντος, που ενεργούσε ως πληρεξούσιος της αδερφής του, ήταν ότι εκ παραδρομής ο γάμος δεν είχε δηλωθεί και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα. Η δήλωση έγινε… 30 χρόνια μετά.

Τελικώς, ο ιερέας ενημέρωσε το Ληξίαρχο Σπερχειάδας ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδερφός της «χήρας» ήταν πλαστό, ωστόσο καταδικάστηκε ο ίδιος για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, αφού ο ισχυρισμός του δεν έστεκε.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση, δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα -ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί- και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!