Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Φωτίου για «κολαστήριο των Λεχαινών»: Έχουν ελευθερωθεί οι περισσότεροι
[CNN Greece]: Φωτίου για «κολαστήριο των Λεχαινών»: Έχουν ελευθερωθεί οι περισσότεροι

[CNN Greece]: Φωτίου για «κολαστήριο των Λεχαινών»: Έχουν ελευθερωθεί οι περισσότεροι

«Μέχρι το 2015, το Παράρτημα Προστασίας ΑμεΑ στα Λεχαινά είχε καταχωρισθεί στη συνείδηση της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, μετά και τα ρεπορτάζ του ΒBC, ως το “κολαστήριο των Λεχαινών”. Από τις αρχές του 2016, ξεκινήσαμε μία κοινή προσπάθεια το υπουργείο Εργασίας, διά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας (ΚΚΠΠ) Δυτικής Ελλάδας, που εποπτεύει το Παράρτημα Λεχαινών, σε συνεργασία με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη οργάνωση LUMOS και το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, για την υλοποίηση πιλοτικού σχεδίου για τους 51 φιλοξενούμενους, εκ των οποίων οι 36 βρίσκονταν σε κατάσταση εγκλεισμού και πολυετούς καθήλωσης». Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου , μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

«Δυόμισι χρόνια μετά», όπως αναφέρει η κ. Φωτίου, η επιστημονική ομάδα έχει επιτύχει να ελευθερώσει από τις συνθήκες καθήλωσης τους 30 από τους 36 φιλοξενούμενους. «Υλοποιούμε για πρώτη φορά ένα μεγάλο πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης, ενώ, μέχρι το 2015, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Επίσης για πρώτη φορά στη χώρα γίνεται αναλυτική καταγραφή όλων των Ιδρυμάτων» διευκρινίζει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η κ. Φωτίου απαντά ότι η φωτογραφία που δημοσιεύεται απεικονίζει μία οριακή περίπτωση που βρίσκεται ακόμα σε αυτήν την κατάσταση με την πλήρη επιστημονική γνώση και απόφαση της επιστημονικής ομάδας που ηγείται εδώ και 2,5 χρόνια της αποϊδρυματοποίησης των Λεχαινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!