Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η Φώφη, ο… πράσινος ήλιος και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών
[CNN Greece]: Η Φώφη, ο… πράσινος ήλιος και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών

[CNN Greece]: Η Φώφη, ο… πράσινος ήλιος και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Η κίνηση της Γεννηματά να οδηγήσει το κόμμα σε ένα συνέδριο – εξπρές, αιφνιδίασε ακόμα και κάποιους από τους συνεργάτες της. Στο παρασκήνιο οι διεργασίες στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι πυρετώδεις, με τις διάφορες ομάδες να διαμορφώνουν την στρατηγική τους εν όψει του συνεδρίου.

Πολλά στελέχη επικρίνουν την απόφαση της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως καταργείται το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ βουλευτών και στελεχών, κάποιοι εξ αυτών έκαναν λόγο για καταστατική αυθαιρεσία. Είναι εμφανές πως η απρόβλεπτη κίνηση της Φώφης Γεννηματά που έφερε σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους της, οι οποίοι δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνιο μέχρι το συνέδριο να σχεδιάσουν την γραμμή που θα ακολουθήσουν και να ενισχύσουν την επιρροή τους μέσα στο κόμμα

Τέλος στην εσωστρέφεια;

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Γεννηματά επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσει με ένα ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Στόχος είναι να υπάρξει μία καθαρή εντολή και να γίνει σαφές πως η πορεία και η βιωσιμότητα του ΠΑΣΟΚ συνδέεται με το ΚΙΝΑΛ και πως η επιστροφή στο παρελθόν αποτελεί «τροχοπέδη» για την πορεία του κόμματος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια γι’ αυτό και έστειλε μήνυμα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανακύκλωση «µιας στοχευµένης μεμψιμοιρίας».

Μπαράζ συνεδριάσεων

Μέσα στην εβδομάδα έχει προγραμματιστεί μια σειρά από συνεδριάσεις ώστε να ξεκαθαρίσει το πώς θα πορευτεί η Χαριλάου Τρικούπη το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη συγκαλείται το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, ευρωβουλευτές και γραμματεία ΚΟΕΣ) και την Παρασκευή σειρά έχει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!