Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Flat Earthers: Θιασώτες της επίπεδης Γης «αποκαλύπτονται»
[CNN Greece]: Flat Earthers: Θιασώτες της επίπεδης Γης «αποκαλύπτονται»

[CNN Greece]: Flat Earthers: Θιασώτες της επίπεδης Γης «αποκαλύπτονται»

«Δενθέλω να είμαι οπαδός της θεωρίας της επίπεδης Γης», λέει, λυπημένος, ο David Weiss. «Θα ήθελες να ξυπνήσεις ένα πρωί και να πιστεύουν όλοι ότι είσαι ανόητος;», διερωτάται. Πώς γίνεται λοιπόν να πιστεύει αυτή την ευρέως διαδεδομένη θεωρία συνομωσίας ;

Όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν επιχείρησε και απέτυχε να ανακαλύψει τις… καμπύλες του πλανήτη μας. Αυτή, όπως πιστεύει, ήταν η ημέρα της αφύπνισής του. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε η κοσμοθεωρία του.

Βέβαια, είναι άγνωστη η μεθοδολογία που χρησιμοποίησε στα «πειράματά» του.

«Φρίκαρα», λέει στο CNNi . «Είναι σαν να τραβάει (σ.σ. κάποιος) το χαλί κάτω από τα πόδια σου».

Μετά την «αποκάλυψη», ο κύκλος των γνωριμιών του άλλαξε άρδην. Πλέον συναναστρέφεται, κυρίως, με ομοϊδεάτες του. Και παρότι θα υποψιαζόταν κανείς ότι είναι λίγοι, τα στοιχεία συνθέτουν μια διαφορετική εικόνα.

Στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο των Flat Earthers (όπως ονομάζονται οι θιασώτες της θεωρίας της επίπεδης Γης) που διοργανώθηκε στο Ντάλας των ΗΠΑ έλαβαν μέρος τουλάχιστον 600 άτομα. Μεταξύ άλλων, στήθηκαν πάνελ με θέματα όπως «Ο χώρος είναι ψέμα», και συμμετείχαν ορισμένοι από τους πρωτεργάτες στην ανάδειξη της… αλήθειας.

Παρακάμπτοντας κάθε επιστημονική απόδειξη, οι Flat Earthers αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν ότι ο πλανήτης είναι μία σφαίρα. Και παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να δείχνουν πόσοι στηρίζουν αυτές τις απόψεις, ο Weiss εκτιμά ότι εκατομμύρια άτομα – μεταξύ των οποίων σταρ του Χόλυγουντ – πιστεύουν τη θεωρία, αλλά δεν το παραδέχονται δημόσια.

Σύμφωνα με έρευνα του YouGov, ένας στους έξι Αμερικανούς δεν είναι απολύτως σίγουρος πως ο πλανήτης είναι σφαιρικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!