Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Φίλης στο CNN Greece για Τουρκία: Αποδυναμωμένος ο στρατός – «Πυροτέχνημα» η Γαλάζια Πατρίδα
[CNN Greece]: Φίλης στο CNN Greece για Τουρκία: Αποδυναμωμένος ο στρατός – «Πυροτέχνημα» η Γαλάζια Πατρίδα

[CNN Greece]: Φίλης στο CNN Greece για Τουρκία: Αποδυναμωμένος ο στρατός – «Πυροτέχνημα» η Γαλάζια Πατρίδα

Την εκτίμηση πως παρά τις όποιες προκλητικές ενέργειες, η Τουρκία δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ένα θερμό επεισόδιο, πόσω δε μάλλον μια πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα, εκφράζει, με δηλώσεις του στο CNN Greece, o εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων,Κωνσταντίνος Φίλης .

Ο κ. Φίλης υπογραμμίζει ότι κατά το παρελθόν η πολεμική ρητορική της Άγκυρας σε περιπτώσεις όπως αυτή κατά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974, αλλά και κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, ενισχυόταν από την «ενεργό ανοχή» που επεδείκνυαν οι ΗΠΑ. «Σήμερα, όμως, αυτό δεν υφίσταται», σημειώνει.

Ωστόσο, πέρα από τον αμερικανικό παράγοντα και τη στήριξη της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ , η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μαζικές εκκαθαρίσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Ερντογάν στις ένοπλες δυνάμεις της γείτονος.

Σκοπός του Τούρκου προέδρου, τρία χρόνια μετά και την απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του, είναι να εξαλείψει τις όποιες ενδεχόμενες διασυνδέσεις στρατιωτικών με την οργάνωση FETO και τον εξόριστο ιμάμη στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης

Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Φίλης, το πογκρόμ διώξεων στο οποίο έχει επιδοθεί ο Τούρκος πρόεδρος, αποπέμποντας μαζικά ανώτερα και ανώτατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, έχει αποδυναμώσει σε σημαντικό βαθμό το στράτευμα και έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό κενό εξουσίας μέσα σ’ αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!