Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Φίλης στο CNN Greece: Η χρυσή χορηγία Μητσοτάκη είναι για δημόσιες σχέσεις
[CNN Greece]: Φίλης στο CNN Greece: Η χρυσή χορηγία Μητσοτάκη είναι για δημόσιες σχέσεις

[CNN Greece]: Φίλης στο CNN Greece: Η χρυσή χορηγία Μητσοτάκη είναι για δημόσιες σχέσεις

Απάντηση στο Μαξίμου δίνει ο Νίκος Φίλης μέσα από το CNN Greece.

Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν το εξής σχόλιο για την αρνητική στάση του κ. Φίλη στην επιχορήγηση της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Βοστώνη : «Η διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνωντης Αμερικής αποτελεί εθνικό καθήκον και υπηρετεί απολύτως το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον. Αυτό δεν περιμένουμε να το αντιληφθούν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κ. Φίλης».

Η δήλωση Φίλη

Ζητήσαμε από τον κ. Φίλη να απαντήσει στο σχόλιο του Μαξίμου. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μάς είπε:

«Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Αμερικής δεν υπηρετείται με κινήσεις δημοσίων σχέσεων του κ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως απαιτείται δραστήρια παρέμβαση του ελληνικού κράτους σε συνεργασία με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, ώστε τα παιδιά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να απολαμβάνουν το δικαίωμα σε μια ισότιμη εκπαίδευση και γνώση του ελληνικού πολιτισμού. Όλα αυτά μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον των ΗΠΑ, ώστε η ελληνική ταυτότητά τους να είναι σύγχρονη και δημοκρατική».

Προσέθεσε δε ότι:

«Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση με τη χρυσή χορηγία των δύο εκατομμυρίων ετησίως σε ένα ιδιωτικό εκκλησιαστικό κολλέγιο στη Βοστώνη που έχει μόλις 170 σπουδαστές και έχει σα σκοπό την εκπαίδευση ιερέων. Πόσο μάλλον που αυτή η χρυσή χορηγία δίνετε σε συνθήκες υποχρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων στη χώρα μας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!