Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: πώς το 1968 άλλαξε τον κόσμο σε εφτά εκδοχές
[CNN Greece]: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: πώς το 1968 άλλαξε τον κόσμο σε εφτά εκδοχές

[CNN Greece]: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: πώς το 1968 άλλαξε τον κόσμο σε εφτά εκδοχές

Χρονιά-κλειδί του 20ου αιώνα, το 1968 γέννησε επαναστάσεις, συγκρούσεις, όνειρα, απογοητεύσεις και ελπίδες, με βασικούς σταθμούς την εξέγερση στη Γαλλία τον Μάιο και την Άνοιξη της Πράγας. Μισό αιώνα μετά, το επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει στην κρίσιμη εκείνη χρονιά και μας μαθαίνει ιστορία.

Στα πλαίσια του αφιερώματος “Το ’68 Πέρα Από Το ‘68″ το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει ελάχιστα γνωστές εξεγέρσεις ανά τον κόσμο με εφτά συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ παραγωγής από το 1968 έως το 2017.

Τα ντοκιμαντέρ εκτείνονται στον τόπο και το χρόνο και επανεξετάζουν το μήνυμα και το πνεύμα των ιδεών που επιχείρησαν να αλλάξουν τον κόσμο από την Κεντρική Ευρώπη ως τις ΗΠΑ και από τη Λατινική Αμερική ως την Άπω Ανατολή.

Ακολουθείστε αυτή την εκρηκτική πορεία ανθρώπων και ιδεολογιών, με άγνωστα ντοκουμέντα και αποκαλυπτικές μαρτυρίες με εφτά αλήθειες στη μεγάλη οθόνη για το 1968.

Στο έντονο παρόν του Ζοάο Μορέιρα Σάλες (Βραζιλία, 2017)

Ο αδελφός του Βάλτερ Σάλες χρησιμοποιεί σπάνιο αρχειακό υλικό από την εξέγερση στο Παρίσι και από την Άνοιξη της Πράγας παρεμβάλλοντας βιντεοσκοπημένο υλικό που τράβηξε η μητέρα του στην Κίνα το 1966 και μέσα απ’ αυτή την παράλληλη αφήγηση μας δίνει ένα ιδιοφυές δοκίμιο που αναλύει τις αιτίες και την εξέλιξη των εξεγέρσεων, ασκώντας κριτική σε όλες τις πλευρές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!