Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Το φαρμακείο της νέας εποχής θα μοιάζει με μικρό κέντρο υγείας – Συνέντευξη Γεν. Δ/ντή ΠΕΙΦΑΣΥΝ
[CNN Greece]: Το φαρμακείο της νέας εποχής θα μοιάζει με μικρό κέντρο υγείας – Συνέντευξη Γεν. Δ/ντή ΠΕΙΦΑΣΥΝ

[CNN Greece]: Το φαρμακείο της νέας εποχής θα μοιάζει με μικρό κέντρο υγείας – Συνέντευξη Γεν. Δ/ντή ΠΕΙΦΑΣΥΝ

«Το κλασικό φαρμακείο πέθανε, ζήτω το νέο φαρμακείο, που θα μοιάζει με ένα μικρό κέντρο υγείας». Η ελληνική πολιτεία έχει αντιληφθεί ότι το δίκτυο των 10.000 φαρμακείων πρέπει να αξιοποιηθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι το μήνυμα που κυριάρχησε στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ (Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός) την περασμένη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ένα συνέδριο, που συγκέντρωσε πλήθος φαρμακευτικού και επιχειρηματικού κόσμου και έναν πολύ αγαπητό μεγάλο πρώην παίκτη του Μπάσκετ που έγραψε χρυσές σελίδες στον αθλητισμό, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ως ομιλητή – coach.

Το ελληνικό φαρμακείο λοιπόν αλλάζει και το μοντέλο του προσομοιάζει σε μικρό κέντρο υγείας. Το μοντέλο του φαρμακοποιού της νέας περιόδου είναι πολύ πιο απαιτητικό, πιο πολύπλοκο και πολυδιάστατο.

Οι προοπτικές δε επιβίωσης των 10.000 φαρμακοποιών δεν δείχνει να περνούν μέσα από τα 10.000 ατομικά φαρμακεία, αλλά από λιγότερα σε αριθμό, μεγαλύτερα σε μέγεθος και με περισσότερους του ενός φαρμακοποιούς-μετόχους.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στο CNN GREECE ο Γενικός Διευθυντής του ΠΕΙΦΑΣΥΝ κ. Θανάσης Μουχτής, για τον ρόλο δηλαδή του νέου φαρμακείου στο σύγχρονο περιβάλλον και τον ρόλο του στην ψηφιακή εποχή και την 4η βιομηχανική επανάσταση, για την νέα εποχή της υγείας που πρέπει να υπηρετήσει ο Έλληνας φαρμακοποιός, για τον επιστημονικό και επιχειρηματικό του ρόλο, για τον μετασχηματισμό του φαρμακείου, για τον ανταγωνισμό που μοιάζει αδυσώπητος, για τον όρο Φαρμακοποιός 7 αστέρων που έχει αποδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για το γεγονός ότι το δίκτυο των 10.000 φαρμακείων πρέπει να αξιοποιηθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και για το πνεύμα ομαδικότητας, που πρέπει να διέπει όλους τους φαρμακοποιούς, όπως το μετέδωσε πολύ εύγλωττα άλλωστε στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!