Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Φάμελλος κατά κυβέρνησης: Υπάρχουν σοβαρά λάθη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο
[CNN Greece]: Φάμελλος κατά κυβέρνησης: Υπάρχουν σοβαρά λάθη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

[CNN Greece]: Φάμελλος κατά κυβέρνησης: Υπάρχουν σοβαρά λάθη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

«Σοβαρό και ανεξήγητο λάθος της κυβέρνησης» να απορρίψει δύο τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο , καταγγέλλει ο τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος .

Ειδικότερα, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τη δημιουργία ειδικού κεφαλαίου στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στις περιοχές της χώρας που η παραγωγική τους βάση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λιγνιτική παραγωγή, στερεί το δικαίωμα της ανάπτυξης και της εργασίας, δηλαδή τη δίκαιη μετάβαση, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις αυτών των περιοχών».

Όπως προσθέτει, «αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς, δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση της χώρας και ασκεί πολιτική μόνο σε επίπεδο εξαγγελιών και όχι ουσίας, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο δημιουργίας νέων ανισοτήτων».

Ακολούθως, ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι «η άρνηση αποδοχής της τροπολογίας για την παράταση στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών για την υπαγωγή αυθαιρέτων που εκκρεμούν από τον Ν.4178/2013, αφήνει στον αέρα περίπου 350.000 δηλώσεις υπαγωγής αυθαιρέτων του Ν.4178/2013 που δεν έχουν μεταφερθεί στον ισχύοντα νόμο 4495/2017, καθώς η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει στις 3 Νοεμβρίου. Η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τρίμηνη παράταση της προθεσμίας ανταποκρίνεται στο αίτημα του τεχνικού κόσμου αλλά και πολλών Ελλήνων πολιτών και είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα εκ των υστέρων, προχωρώντας ενδεχομένως σε νομοθετικούς ακροβατισμούς, μόνο και μόνο για να μην αποδεχτεί την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πραγματικά ακατανόητη η άρνηση του κ. Χατζηδάκη να υιοθετήσει την τροπολογία».

Στη σειρά «ακατανόητων πράξεων της κυβέρνησης της ΝΔ», όπως τονίζει ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, «προστίθεται τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που επιχειρεί να τροποποιήσει το σύνολο του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, δόμησης, εγκατάστασης, λειτουργίας, ακόμα και περιβαλλοντικής αδειοδότησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων και μάλιστα χωρίς την υπογραφή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!