Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ευρωεκλογές 2019: Πτώση των παραδοσιακών κομμάτων και άνοδος της ακροδεξιάς
[CNN Greece]: Ευρωεκλογές 2019: Πτώση των παραδοσιακών κομμάτων και άνοδος της ακροδεξιάς

[CNN Greece]: Ευρωεκλογές 2019: Πτώση των παραδοσιακών κομμάτων και άνοδος της ακροδεξιάς

Mε το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών που θα πραγματοποιηθούν από τις 23-26 Μαΐου στις 28 χώρες της Ευρώπης, οι προβλέψεις για τη σύνθεση της νέας Ευρωβουλής , εμφανίζουν ένα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δεν θα έχουν τη δυναμική των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεως σε αντίθεση με την ακροδεξιά που ενισχύεται σημαντικά.

Το γεγονός αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών η δημιουργία ενός μεγαλύτερου συνασπισμού με φιλοευρωπαϊκό προφίλ προκειμένου να προχωρήσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , οι οποίες βασίζονται σε δημοσκοπήσεις που συγκεντρώθηκαν μέχρι τα μέσα Απριλίου η επόμενη (9η) νομοθετική περίοδος της Ευρωβουλής θα αποτελείται από επτά πολιτικούς σχηματισμούς.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP) φαίνεται να εξασφαλίζει 180 έδρες και ποσοστό 24% έναντι 29% που έχει σήμερα.

Ο Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D) προβλέπεται να πάρουν 149 έδρες. Το ποσοστό τους σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις θα πέσει στο 19,8% από 24,8%.

Αντιθέτως, σημαντική άνοδο αναμένεται για το Κόμμα των Φιλελευθέρων (ALDE), καθώς με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται να καταλαμβάνει την 3η θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!