Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ευρωεκλογές 2019: Fake ειδήσεις και ψεύτικοι λογαριασμοί έχουν κατακλύσει διαδίκτυο και social media
[CNN Greece]: Ευρωεκλογές 2019: Fake ειδήσεις και ψεύτικοι λογαριασμοί έχουν κατακλύσει διαδίκτυο και social media

[CNN Greece]: Ευρωεκλογές 2019: Fake ειδήσεις και ψεύτικοι λογαριασμοί έχουν κατακλύσει διαδίκτυο και social media

«Η γερμανική κυβέρνηση δίνει κουπόνια για ιερόδουλες στους μετανάστες και μπορεί να ακολουθήσει και η Ελλάδα»: πρόκειται για μια μόνο από τις fake ειδήσεις που κυκλοφορούν στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, μόνο που αυτή αναπαράχθηκε και στην Ελλάδα.

Ακούστηκε διά στόματος του Κυριάκου Βελόπουλου τον Φεβρουάριο, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι η… κίνηση αυτή της γερμανικής κυβέρνησης έχει ως στόχο να μην βιάζουν πρόσφυγες και μετανάστες τις Γερμανίδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται και διακινείται η συγκεκριμένη «είδηση» και φυσικά η γερμανική κυβέρνηση δεν μοιράζει τέτοια κουπόνια.

Ούτε και η Αυστρία, η οποία επίσης έχει «κατηγορηθεί» πως υιοθέτησε τη συγκεκριμένη πολιτική.

Όπως γράφει το CNNi , αναλυτές που παρακολουθούν το περιεχόμενο των κοινωνικών δικτύων αναφέρουν πως λαϊκιστές πολιτικοί προσπαθούν να «κερδίσουν» ψήφους από τέτοια fake news και να παραπληροφορήσουν τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους πριν τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Φαίνεται, μάλιστα, πως στο «μενού» βρίσκονται όλα τα καυτά θέματα της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα που εδώ και καιρό διχάζει τη Γηραιά Ήπειρο.

Το ελληνικό παράδειγμα δεν είναι μοναδικό… Αντίστοιχες «ειδήσεις», οι οποίες «παίζουν» με τις ανησυχίες και τις φοβίες των Ευρωπαίων πολιτών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ολλανδία αλλά και τη Γερμανία.

500 «ύποπτες» ιστοσελίδες

Οι fake ειδήσεις, τις οποίες προσπαθεί να καταπολεμήσει το Eufactcheck.eu, δεν είναι το μοναδικό «μέτωπο» που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη το τελευταίο διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EUobserver σκιώδεις χρήστες του Facebook προωθούν ακροδεξιές απόψεις ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, χρησιμοποιώντας συχνά εικόνες σεξ και βίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!