Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Η ΕΣΗΕΑ για το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το «δημοψήφισμα» στη δυτική Θράκη
[CNN Greece]: Η ΕΣΗΕΑ για το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το «δημοψήφισμα» στη δυτική Θράκη

[CNN Greece]: Η ΕΣΗΕΑ για το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το «δημοψήφισμα» στη δυτική Θράκη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), για την είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το «δημοψήφισμα» στη δυτική Θράκη και την απομάκρυνση του ανταποκριτή στην Άγκυρα, επισημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια να του φορτώσουν την ευθύνη και να κλείσουν όπως – όπως την υπόθεση παρ’ όλο που το «διπλωματικό επεισόδιο» με την Τουρκία έχει ως αφετηρία τηλεγράφημα του Γραφείου Τύπου της Άγκυρας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ είναι η εξής:
«Στον ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Άγκυρα, προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη για το «δημοψήφισμα» Ερντογάν στη Δυτική Θράκη, παρ’ όλο που το «διπλωματικό επεισόδιο» με την Τουρκία έχει ως αφετηρία τηλεγράφημα του Γραφείου Τύπου της Άγκυρας.

Η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ και η διοίκηση του ΑΠΕ επιχειρούν να κλείσουν όπως-όπως την υπόθεση, αλλά τα ερωτηματικά προβάλλουν αμείλικτα για τη λειτουργία του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων και για τα Γραφεία Τύπου στο εξωτερικό.
Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ με επιστολή του στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη σε ό,τι του αναλογεί…». Το περιστατικό, όμως, αποκαλύπτει σοβαρά κενά στην πληροφόρηση, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!