Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Έργο Τέχνης βρέθηκε πεταμένο σε παλαιοπωλείο και θα πουληθεί για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια
[CNN Greece]: Έργο Τέχνης βρέθηκε πεταμένο σε παλαιοπωλείο και θα πουληθεί για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια

[CNN Greece]: Έργο Τέχνης βρέθηκε πεταμένο σε παλαιοπωλείο και θα πουληθεί για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια

Ένα άγνωστο σχέδιο του Έγκον Σίλε αγοράστηκε έναντι λίγων δολαρίων από ένα παλαιοπωλείο, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, περισσότερα από 100 χρόνια μετά το θάνατο του Αυστριακού καλλιτέχνη και τώρα μπορεί να πουληθεί για περισσότερες από 100.000 δολάρια.

Ο Σίλε έφτιαξε αυτό το σκίτσο -ενός ξαπλωμένου γυμνού κοριτσιού- με μολύβι το 1918, το χρόνο που πέθανε από την ισπανική γρίπη, είπε η Τζέιν Κάλιρ, διευθύντρια της γκαλερί St. Etienne στη Νέα Υόρκη, η οποία εξέδωσε τον πρώτο πλήρη κατάλογο με έργα του Σίλε το 1990. Ο Σίλε ήταν μέλος του εξπρεσιονιστικού κινήματος στην Αυστρία και δάσκαλός του ήταν ο Γκούσταβ Κλιμτ.

Η Καλίρ είπε ότι ένας άντρας επικοινώνησε μαζί της πέρυσι, αφού αγόρασε το σκίτσο στο μαγαζί και της έστειλε φωτογραφίες του. Οι φωτογραφίες δεν ήταν πολύ καθαρές. «Αυτό συμβαίνει συνέχεια», λέει η ίδια. «Λαμβάνουμε εκατοντάδες φωτογραφίες το χρόνο και οι περισσότερες είναι από φωτοτυπίες ή fakes. Ζητήσαμε καλύτερες φωτογραφίες και μας τις έστειλε μετά από ένα χρόνο».

Οι επόμενες φωτογραφίες ήταν καλύτερες και ζήτησε από τον άνδρα, που θέλει να μείνει ανώνυμος, να φέρει το σκίτσο στη γκαλερί.

Η Καλίρ λέει ότι όταν είδε το σκίτσο ήταν 99% σίγουρη ότι ήταν αυθεντικό, αλλά ακολούθησε και τη διαδικασία, συγκρίνοντάς το με άλλα έργα του Σίλε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!