Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Έρευνα: Playboys και μισογύνηδες, κλινικές περιπτώσεις
[CNN Greece]: Έρευνα: Playboys και μισογύνηδες, κλινικές περιπτώσεις

[CNN Greece]: Έρευνα: Playboys και μισογύνηδες, κλινικές περιπτώσεις

Οι άνδρες που συμπεριφέρονται ως playboys ή έχουν τάση να επιδεικνύουν ανωτερότητα μπροστά στις γυναίκες είναι πιθανότερο να πάσχουν από ψυχικά νοσήματα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν τάσεις σεξιστικής συμπεριφοράς, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Η ανάλυση εντόπισε ορισμένους συσχετισμούς μεταξύ της σεξιστικής συμπεριφοράς και των προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως για παράδειγμα η κατάθλιψη και η κατάχρηση ουσιών, αναφέρεται στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Counseling Psychology.

“Ορισμένα από αυτά τα σεξιστικά ανδρικά πρότυπα, όπως το να είναι κανείς playboy ή να εξουσιάζει τις γυναίκες δεν συνιστούν απλώς κοινωνική αδικία αλλά είναι επίσης δυνητικά βλαβερά για την ψυχική υγεία”, σημείωσε στο Reuters ο Τζόελ Γουόνγκ, καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα και βασικός συγγραφέας της μελέτης.

Στην έρευνα αυτή συνδυάστηκαν τα αποτελέσματα περισσότερων από 70 μελετών που έγιναν στις ΗΠΑ τα τελευταία 11 χρόνια με τη συμμετοχή περισσότερων από 19.000 ανδρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!