Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Εποχική γρίπη: Μια μικρή «πανδημία» κάθε χρόνο
[CNN Greece]: Εποχική γρίπη: Μια μικρή «πανδημία» κάθε χρόνο

[CNN Greece]: Εποχική γρίπη: Μια μικρή «πανδημία» κάθε χρόνο

Η εποχική γρίπη είναι ένα νόσημα απρόβλεπτο. Κάθε χρόνο στοιχίζει τη ζωή, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περίπου 290.000 έως 650.000 ανθρώπους. Τα συστήματα υγείας αλλά και οι πολίτες ατομικά πρέπει να είναι έτοιμοι, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Στην περίπτωση της γρίπης είναι ο εμβολιασμός .

Το μήνυμα της αναγκαιότητας του αντιγριπικού εμβολιασμού έστειλε και φέτος το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, στο οποίο είναι διευθυντής ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης. Ο φετινός κύκλος διαλέξεων άνοιξε την Τετάρτη (25/09/2019), με θέμα τις σύγχρονες απειλές Δημόσιας Υγείας, την εποχική γρίπη, την εργαστηριακή της διάγνωση και τη θεραπευτική προσέγγιση. Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας, η Πνευμονολόγος, αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Άννα Τζώρτζη και ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Γιώργος Σαρόγλου.

Την περίοδο 2018-2019 στην Ελλάδα είχαμε περισσότερους από 150 θανάτους από επιπλοκές λόγω γρίπης, ενώ αυξημένες ήταν οι ανάγκες νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τα περισσότερα θύματα παρά το γεγονός ότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν είχαν εμβολιαστεί. Η κυρία Τζώρτζη εξήγησε στο CNN Greece σε ποιες πληθυσμιακές ομάδες συστήνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός , δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση κύησης, λοχείας και θηλασμού. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, για δική τους προστασία όσο και των ασθενών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!