Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 22 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Επίσκεψη του βασιλιά της Ιορδανίας στον παλαιστίνιο Πρόεδρο εν μέσω εντάσεων με το Ισραήλ
[CNN Greece]: Επίσκεψη του βασιλιά της Ιορδανίας στον παλαιστίνιο Πρόεδρο εν μέσω εντάσεων με το Ισραήλ

[CNN Greece]: Επίσκεψη του βασιλιά της Ιορδανίας στον παλαιστίνιο Πρόεδρο εν μέσω εντάσεων με το Ισραήλ

Την πρώτη του επίσκεψη, έπειτα από την πιο πρόσφατη που ήταν πριν από πέντε χρόνια,στον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα κάνει ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ .

Η Παλαιστίνη που αυτή την περίοδο βρίσκεται εν μέσω εντάσεων με το Ισραήλ ποντάρει πολύ στην Ιορδανία , που είναι ένας αδιαμφισβήτητος παράγοντας στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη.

Ειδικότερα, υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους, είναι η μοναδική αραβική χώρα μαζί με την Αίγυπτο που έχουν συνάψει ειρήνη με το Ισραήλ, ιστορικός θεματοφύλακας της πλατείας των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ και ένας συνομιλητής που σέβονται οι αμερικανικές κυβερνήσεις.

Η επίσκεψη του Αμπντάλα πραγματοποιείται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη νέα αύξηση της έντασης γύρω από την πλατεία, με σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις ανάμεσα σε παλαιστινίους πιστούς μουσουλμάνους και τις ισραηλινές δυνάμεις. Ο πρόεδρος της χώρας υποδέχθηκε τον ιορδανό βασιλιά στην Παλαιστινιακή πόλη κατά την κάθοδό του από το ελικόπτερο στον περίβολο του παλαιστινιακού προεδρικού μεγάρου.

Οι εντάσεις που προκλήθηκαν από την κρίση γύρω από την πλατεία, που αποτελεί εθνικό και θρησκευτικό σύμβολο για τους Παλαιστινίους, επιδεινώθηκαν περαιτέρω ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ από ένα φονικό περιστατικό που συνέβη στις 23 Ιουλίου στον περίβολο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμάν, όπου ένας ισραηλινός φρουρός ασφαλείας σκότωσε δύο Ιορδανούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!