Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Επικράτησε η «σκληρή» γραμμή της ΝΔ και ο φάκελος Novartis θα εξεταστεί στη Βουλή
[CNN Greece]: Επικράτησε η «σκληρή» γραμμή της ΝΔ και ο φάκελος Novartis θα εξεταστεί στη Βουλή

[CNN Greece]: Επικράτησε η «σκληρή» γραμμή της ΝΔ και ο φάκελος Novartis θα εξεταστεί στη Βουλή

Η κυβέρνηση, απ’ ότι φαίνεται, επιλέγει τελικά τη σκληρή γραμμή του «άρτου και θεάματος» για την υπόθεση της Novartis με τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για έρευνα γύρω από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτική επιτροπή -που πλέον θα αποκτήσει ισχύ εισαγγελική και ανακριτική- θα τραβήξει σε μάκρος με κλήσεις για κατάθεση όλων των εμπλεκομένων, μεταξύ αυτών και των «προστατευόμενων» μαρτύρων.

Σε περίπου δύο εβδομάδες, κάπου μεταξύ 8, 9 και 10 Οκτωβρίου, το αίτημα που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Η πρόταση αναμένεται να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία ή το ΚΙΝΑΛ.

Αν διαβάσει κανείς το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, θα καταλάβει ότι η κυβέρνηση αλλάζει ρώτα και μπαίνει σε έρευνα του γεγονότος εις βάθος, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία της προανακριτικής ενδέχεται να διαρκέσει και μήνες, δημιουργώντας -λόγω και πιθανόν αποκαλύψεων- συνθήκες «άρτου και θεάματος», όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αν τελικά επιλεγεί η έρευνα εις βάθος, τότε αναμένεται η επιτροπή να καλέσει όλους όσοι θεωρούνται εμπλεκόμενοι και όχι μόνο τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος -ασφαλώς- θα ζητήσει και μόνος του την κλήτευσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!