Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Επαναληπτική καταμέτρηση ψήφων σε κομητεία της Β. Καρολίνας
[CNN Greece]: Επαναληπτική καταμέτρηση ψήφων σε κομητεία της Β. Καρολίνας

[CNN Greece]: Επαναληπτική καταμέτρηση ψήφων σε κομητεία της Β. Καρολίνας

Την επαναληπτική καταμέτρηση περίπου 94.000 ψήφων στην κομητεία του Ντάραμ, διέταξε η εκλογική επιτροπή στη Βόρεια Καρολίνα , προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα με την εκλογή νέου κυβερνήτη, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times κι ενώ έχουν συμπληρωθεί τρεις εβδομάδες από τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

O Πατ Μακρόρι, Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της πολιτείας, αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη με μικρή διαφορά του αντιπάλου του, του Δημοκρατικού Ρόι Κούπερ, που είναι ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας.

Η προεκλογική εκστρατεία του Μακρόρι έχει υποστηρίξει ότι έγιναν εκλογικές παρατυπίες σε δεκάδες κομητείες, με τους Δημοκρατικούς από την πλευρά τους, να απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμους. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης οι αποφάσεις του πολιτειακού συμβουλίου των εκλογών, αλλά και 100 εκλογικών συμβουλίων στις κομητείες της πολιτείας, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, είχαν στάση αντίθετη με αυτή του Μακρόρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται τους Times, η προεκλογική εκστρατεία του Κούπερ, αλλά και φιλελεύθερες ομάδες παρότρυναν τον Μακρόρι να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!