Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Επάγγελμα διακινητής προσφύγων: Μια καλοστημένη και επικερδής «επιχείρηση»
[CNN Greece]: Επάγγελμα διακινητής προσφύγων: Μια καλοστημένη και επικερδής «επιχείρηση»

[CNN Greece]: Επάγγελμα διακινητής προσφύγων: Μια καλοστημένη και επικερδής «επιχείρηση»

Το ταξίδι προς το όνειρο μίας καλύτερης ζωής έχει ακριβό τίμημα. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να βρουν μία καλύτερη μοίρα, γεγονός που εκμεταλλεύεται ένας εξαιρετικά οργανωμένος «κλάδος» εργασίας, οι διακινητές .

Η διακίνηση μεταναστών και προσφύγων έχει γίνει ένα αρκετά κερδοφόρο «επάγγελμα», μία καλοκουρδισμένη βιομηχανία, όπως φαίνεται από τον τρόπου πλέον λειτουργεί.

Η Μάγια Μαρί Σεσίλ Νταρμέ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες λέει σχετικά: «Αυτοί οι διακινητές έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ευρώπη αλλά και στο Κάιρο και στο Ντουμπάι, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Συγγενείς των προσφύγων που ζουν στην Ευρώπη μεταβιβάζουν τα χρήματα για ολόκληρο το ταξίδι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των διακινητών».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απάντηση στο πώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκουν αυτούς τους διακινητές και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, μάλλον αιφνιδιάζει. Πολλοί από αυτούς διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες σελίδες στο facebook. Εκεί βρίσκουν και τα τηλέφωνα των διακινητών και μαθαίνουν καταρχήν πόσο κοστίζει το ταξίδι. Εν τω μεταξύ έχει αναπτυχθεί και ένα είδος ασφάλειας, δηλαδή οι συγγενείς μεταβιβάζουν τα χρήματα μόνο εάν ο συγγενής τους φθάσει σώος στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!