Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [CNN Greece]: Εντυπωσιακές εικόνες από τα νησιά Γκαλαπάγκος
[CNN Greece]: Εντυπωσιακές εικόνες από τα νησιά Γκαλαπάγκος

[CNN Greece]: Εντυπωσιακές εικόνες από τα νησιά Γκαλαπάγκος

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι επίγειος παράδεισος. Υπάρχουν τόσα πολλά να θαυμάσεις και σχεδόν όλες οι επιλογές εξερεύνησης και διασκέδασης είναι δωρεάν.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος αποτελούνται από 13 νησιά ηφαιστειακής προέλευσης, 6 μικρότερα νησάκια και 107 βράχους. Το πρώτο νησί σχηματίστηκε πριν από 5 με 10 εκατομμύρια χρόνια και η δημιουργία του ήταν αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. Τα νεότερα νησιά Ισαβέλα και Φερναντίνα, διαμορφώνονται ακόμα λόγω της πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998.

Το 1957, η UNESCO σε συνεργασία με την κυβέρνηση αποφάσισαν τη δημιουργία ερευνητικού σταθμού. Το 1959, παράλληλα με την επέτειο των 100 χρόνων από τη δημοσίευση της Καταγωγής των Ειδών του Δαρβίνου, η κυβέρνηση του Ισημερινoύ ανακήρυξε το 97,5% του εδάφους ως εθνικό πάρκο, εκτός από τις περιοχές που ήταν ήδη κατοικημένες.
Τον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε το Ίδρυμα Κάρολος Δαρβίνος που είχε στόχο την εξασφάλιση της συντήρησης των μοναδικών οικοσυστημάτων στις νήσους. H UNESCO αναγνώρισε τα νησιά Γκαλαπάγκος ως παγκόσμια κληρονομιά το 1978. Το Δεκέμβριο του 2001 αναγνωρίστηκε και ο ωκεανός που τα περιβάλλει.

Πηγή: REUTERS/Nacho Doce

Mοναδικά είδη

Στα νησιά Γκαλαπάγκος, μπορείτε να συναντήσετε: τη γιγάντια χερσαία χελώνα Ιγουάνα, τη χελώνα των Γκαλαπάγκος που έδωσε το όνομά της στα νησιά, τη γαλαζοπόδαρη Σούλα, την πράσινη χελώνα των Γκαλαπάγκος που είναι πιθανά ένα υποείδος της πράσινης χελώνας του Ειρηνικού, 13 ενδημικά είδη σπίζας αποκαλούμενα σπίζες του Δαρβίνου, την Σπίζα-Δρυοκολάπτης, το πιγκουΐνο των Γκαλαπάγκος, τον Κορμοράνος του Χάρρις, το Γεράκι των Γκαλαπάγκος και τέλος τα Θαλάσσια Λιοντάρια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!