Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [CNN Greece]: Εντυπωσιακές φθινοπωρινές εικόνες από όλο τον κόσμο
[CNN Greece]: Εντυπωσιακές φθινοπωρινές εικόνες από όλο τον κόσμο

[CNN Greece]: Εντυπωσιακές φθινοπωρινές εικόνες από όλο τον κόσμο

Το Φθινόπωρο είναι γεμάτο με αρώματα και χρώματα. Η ετυμολογία της λέξης σημαίνει την εποχή που τελειώνουν τα φρούτα για αυτό και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αποκαλείται «μετόπωρον» και «χειμόπωρο».

Μεσούσης της πιο ρομαντικής εποχής του χρόνου, το CNN Greece συγκέντρωσε τις πιο εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο, όπως τις απαθανάτισαν οι φωτορεπόρτερ του Reuters και παρουσιάζει τους μύθους που συνδέονται με τον Οκτώβριο που διανύουμε.
Ο δεύτερος μήνας του Φθινοπώρου είναι ο Οκτώβριος. Οι Ρωμαίοι τον ονόμαζαν και Sementilius (semen = σπόρος). Πήρε την ονομασία του από τη λατινική λέξη Octo (= οκτώ). Άλλωστε στο αρχαίο δεκάμηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο όγδοος στη σειρά μήνας. Μεταγενέστερα με την προσθήκη του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, το ρωμαϊκό ημερολόγιο έγινε δωδεκάμηνο. Ο Οκτώβριος μετακινήθηκε στη δέκατη θέση, αλλά διατήρησε την παλιά του ονομασία.
Στην αρχαιότητα ο μήνας Οκτώβριος αντιστοιχούσε στο μήνα «Μαιμακτηριώνα», από την αντίστοιχη γιορτή του Δία Μαιμάκτη (Χειμωνιάτικου).

Σκωτία.REUTERS/Russell Cheyne
Οι Αθηναίοι με σπονδές προσπαθούν να εξασφαλίσουν την εύνοια των Θεών προκειμένου να ευδοκιμήσει ο κύκλος των γεωργικών εργασιών που άρχιζε εκείνη την περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!