Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ένταση στο υπουργείο Εργασίας με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ (pics)
[CNN Greece]: Ένταση στο υπουργείο Εργασίας με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ (pics)

[CNN Greece]: Ένταση στο υπουργείο Εργασίας με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ (pics)

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μέλη του ΠΑΜΕ, αφού σήκωσαν το ρολό στην είσοδο, εισέβαλαν στην στοά του κτιρίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση και πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργάνων, αναφορικά με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία οριζόταν ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας, αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για τη χρήση του συστήματος HELLAS SAT.

Η τροπολογία ρύθμιζε, επίσης, θέματα αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής της προβλεπόμενης δαπάνης εκ μέρους του εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.
Με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «επιδίωξε στα μουλωχτά να καταστρατηγήσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης».

Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε πως οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, οργανώνουν την πάλη τους, κάνουν σήμερα συλλαλητήρια και δεν πρέπει κανέναν να ξεγελάσει ο τακτικός ελιγμός της κυβέρνησης να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία διότι, όπως δήλωσε, θα την ξαναφέρει και είναι ενδεχόμενο να την ξαναφέρει σε χειρότερη μορφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!