Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ένταση με το «καλημέρα» για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος
[CNN Greece]: Ένταση με το «καλημέρα» για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

[CNN Greece]: Ένταση με το «καλημέρα» για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία της έκθεσης διαβούλευσης, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Για παραβίαση των κανόνων καλής νομοθέτησης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Χρήστο Σπίρτζη να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και επανακατάθεσή του μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκθέσεις. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, έψεξε και το ΓΛΚ, υποστηρίζοντας ότι η έκθεσή του έχει πολλές γκρίζες ζώνες.

Κριτική δέχθηκε η κυβέρνηση από το ΚΙΝΑΛ με τον Χάρη Καστανίδη να εκτιμά πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να αναθεωρήσει άρθρα. «Η επίσπευση δεν θα σας κάνει καλό… Ή δεν είναι ένας ο συντάκτης και υπήρξαν περισσότεροι επί των οποίων δεν υπήρξε επίβλεψη ή όσοι οργάνωσαν τις ρυθμίσεις δεν ήξεραν τι ρυθμίζουν. Επικαλούμαστε την ανάγκη να μη βιαστεί η κυβέρνηση», είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναγνώρισε τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε ωστόσο, κατανόηση, καθώς όπως είπε επί της ουσίας το νομοσχέδιο είναι κατεπείγον. «Θέλουμε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης που ήδη τρέχει», είπε και πρόσθεσε πως η οργάνωση του κράτους ήταν η μεγαλύτερη δέσμευση της κυβέρνησης και οι θέσεις της είχαν καταστεί γνωστές πριν από τις εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!