Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ένταση και χαρακτηρισμοί στη συνεδρίαση για την εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη
[CNN Greece]: Ένταση και χαρακτηρισμοί στη συνεδρίαση για την εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη

[CNN Greece]: Ένταση και χαρακτηρισμοί στη συνεδρίαση για την εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Προανακριτική Επιτροπή που συνεδριάζει με αντικείμενο το αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Οι φωνές «ντροπή», «ως εδώ και μη παρέκει» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής.

Οι πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, απείλησε ότι θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων που προβλέπει ποινές φυλάκισης έως τρεις μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το ΚΙΝΑΛ διατύπωσε το αίτημα εξαίρεσης, αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης.

«Ζητάμε έγγραφα και λέτε ότι θα τα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε», είπε και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λάβει τα έγγραφα των δικογραφιών των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Την καταδίκη των δηλώσεων Ραγκούση περί «χουντοεπιτροπής», ζήτησε από τη ΝΔ ο Κώστας Καραγκούνης. «Θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό», είπε.

Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπουγάς, απείλησε πως θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του ποινικού κώδικα.

«Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό για αυτό το κόλπο;», ήταν το ερώτημα του Σπύρου Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως επιβεβαιώθηκαν νομικά οι θέσεις της, καθώς κατέθεσε παλιότερη γνωμάτευση στην υπόθεση Βατοπαιδίου με σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ για εξαίρεση βουλευτών – μαρτύρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!