Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ενεργοποιεί το Άρθρο 155 ο Ραχόι – Πρόωρες εκλογές στην Καταλονία
[CNN Greece]: Ενεργοποιεί το Άρθρο 155 ο Ραχόι – Πρόωρες εκλογές στην Καταλονία

[CNN Greece]: Ενεργοποιεί το Άρθρο 155 ο Ραχόι – Πρόωρες εκλογές στην Καταλονία

ΟΜαριάνο Ραχόι ενεργοποίησε το άρθρο 155 του συντάγματος της Ισπανίας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίο υ και οδηγεί την Καταλονία σε πρόωρες εκλογές.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μετά το υπουργικό συμβούλιο που είχε αντικείμενο την Καταλονία, δήλωσε πως ενεργοποιεί το Άρθρο 155 και προκηρύσσει πρόωρες εκλογές στην Καταλονία «εντός έξι μηνών».

Ο Ραχόι είπε πως στόχος της ενεργοποίησης του Άρθρου 155 είναι η επιστροφή στη νομιμότητα, η ανάκτηση της ομαλότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης, η συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης και οι πρόωρες εκλογές που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, το «πιο αντιδημοκρατικό κομμάτι των τελευταίων εβδομάδων, ήταν αυτό που συνέβη στην καταλανική Βουλή, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου».

Ο Ραχόι εξήγησε πως οι ηγέτες της Καταλονίας επιχείρησαν να «επιβάλουν» τη θέλησή τους στην κεντρική κυβέρνηση. Αναφερόμενος στο αίτημα του Πουτζντεμόν για διάλογο, είπε πως ο διάλογος είναι μια υπέροχη λέξη ωστόσο όπως τόνισε «διάλογος δεν σημαίνει ότι οι άλλοι θα δεχτούν τις απαιτήσεις σου», ενώ πρόσθεσε πως μια συζήτηση εκτός του πλαισίου της νομιμότητας είναι βαθιά αντιδημοκρατική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!