Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επαναδραστηριοποιείται στο προσφυγικό – Η απόφαση «ορόσημο» της ΔΟΕΣ
[CNN Greece]: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επαναδραστηριοποιείται στο προσφυγικό – Η απόφαση «ορόσημο» της ΔΟΕΣ

[CNN Greece]: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επαναδραστηριοποιείται στο προσφυγικό – Η απόφαση «ορόσημο» της ΔΟΕΣ

Η επιστροφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) στη διεθνή ερυθροσταυτική κοινότητα με τα δικαιώματα του πλήρους μέλους, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον ιστορικό Οργανισμό, έμπρακτη δικαίωση για τον 5μηνο «αγώνα δρόμου» της διοίκησης, των εργαζομένων και των εθελοντών, αλλά και επιχειρησιακή επάνοδο στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και ενίσχυση των προγραμμάτων στήριξης αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Με αφορμή την άρση του δυσμενούς μέτρου της «αναστολής» που είχε επιβληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), η διοίκηση του Ε.Ε.Σ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, για να παρουσιάσει την πορεία και τα μελλοντικά σχέδια του Οργανισμού, μετά την απόφαση-ορόσημο.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής του εθνικού συλλόγου από τη Διεθνή Ομοσπονδία, ο Ε.Ε.Σ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις της ΔΟΕΣ, δεν λάμβανε χρηματοδότηση από τους άλλους εθνικούς συλλόγους, ούτε μπορούσε να συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις των μελών του ή σε αποστολές. Η απόφαση του προέδρου της ΔΟΕΣ, Francesco Rocca, η οποία ανακοινώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα στις 5 Δεκεμβρίου , βασίζεται στη θετική εισήγηση της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης για το πλάνο ανάκαμψης που σχεδίασε και υλοποίησε η διοίκηση του προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού από τον Απρίλιο του 2019, όταν και ανέλαβε.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγερινός κατά τη συνέντευξη Τύπου, στους στόχους του επόμενου διαστήματος για τον εκσυγχρονισμένο πλέον Ε.Ε.Σ. είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η ενδυνάμωση του πραγματικού εθελοντισμού, η ενίσχυση της ποιότητας και της καινοτομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!