Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Η Ελλάδα δεν τηρεί τις συμφωνίες για το προσφυγικό, λέει το FOCUS
[CNN Greece]: Η Ελλάδα δεν τηρεί τις συμφωνίες για το προσφυγικό, λέει το FOCUS

[CNN Greece]: Η Ελλάδα δεν τηρεί τις συμφωνίες για το προσφυγικό, λέει το FOCUS

Από τις 20 Μαρτίου, την ημερομηνία δηλαδή που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία οι διακινητές αναζητούν συνεχώς νέους δρόμους προκειμένου να παρακάμψουν τα σημεία στα οποία έχουν στηθεί τα hot spot όπου φιλοξενούνται χιλιάδες μετανάστες.

Την ίδια ώρα το γερμανικό FOCUS με ένα δημοσίευμά του κατηγορεί την Ελλάδα για μη τήρηση των υποσχέσεων για το προσφυγικό.

1. «Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες μεταφέρονται από νησιά του Αιγαίου στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμα κι αν πρόκειται για ασυνόδευτους ανηλίκους, εγκύους ή πρόσφυγες που κατέθεσαν αίτημα επανένωσης οικογενειών, εντείνεται ο φόβος μήπως η μεταφορά προκαλέσει αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών νησιών».

2. «Συχνά οι ελληνικές αρχές χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως μη ασφαλή χώρα προέλευσης θέτοντας εμπόδια σε μια επαναπροώθηση προσφύγων. Από την αρχή εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας μόλις 700 πρόσφυγες έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία», σημειώνει το Focus.

3. «Η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται ως λόγο για τη μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα την πληρότητα των προσφυγικών καταυλισμών στα νησιά. Σύμφωνα με το Βερολίνο ωστόσο, η μεταφορά αυτή ίσως ερμηνευθεί από πρόσφυγες ως ενθάρρυνση να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς την Ευρώπη»

Τέλος, το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει ότι «όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt η γερμανική κυβέρνηση ζητεί “πρωτίστως αύξηση της χωρητικότητας των καταυλισμών”»

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!