Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ελ. Κουντουρά: «Ο τουρισμός επιταχυντής της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ευημερίας»
[CNN Greece]: Ελ. Κουντουρά: «Ο τουρισμός επιταχυντής της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ευημερίας»

[CNN Greece]: Ελ. Κουντουρά: «Ο τουρισμός επιταχυντής της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ευημερίας»

Ο τουρισμός είναι επιταχυντής της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ευημερίας αναφέρει στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά.

Αναλυτικά το μήνυμα της Έλενας Κουντουρά:

Ο τουρισμός έχει αναδειχθεί σε ισχυρή οικονομική και κοινωνική δύναμη, που ξεπερνά τα σύνορα, αγγίζει όλους τους λαούς και δημιουργεί συνθήκες προόδου και ευημερίας για τις εθνικές οικονομίες και τις τοπικές κοινωνίες. Ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς παγκοσμίως, αντιπροσωπεύει σήμερα το 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, και πάνω από το 20% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Ο τουρισμός είναι η γέφυρα που συμπαρασύρει στην ανάπτυξη όλους τους κλάδους -όπως οι μεταφορές, το εμπόριο, ο αγροτικός τομέας, η μεταποίηση, η ενέργεια, οι κατασκευές-αποφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι ισχυρό: η σχέση του τουρισμού και της εργασίας συμβάλλει καθοριστικά ώστε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στη θητεία μου, ως Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, με συγκεκριμένη στρατηγική και σχέδιο αυξήσαμε πάνω από 35% τον εισερχόμενο τουρισμό, με συνεχή ιστορικά ρεκόρ αφίξεων και εσόδων. Κινητοποιήσαμε σειρά νέων επενδύσεων και εξασφαλίσαμε τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους που συνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα.

Από το νέα μου θέση ως Ευρωβουλευτής, εργάζομαι για τη χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του τουρισμού στην απασχόληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!