Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Εκτός λειτουργίας o ραδιοφάρος Σκύρου κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης του Γ.Μπαλταδώρου
[CNN Greece]: Εκτός λειτουργίας o ραδιοφάρος Σκύρου κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης του Γ.Μπαλταδώρου

[CNN Greece]: Εκτός λειτουργίας o ραδιοφάρος Σκύρου κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης του Γ.Μπαλταδώρου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την υπόθεση της μοιραίαςπτώσης του Mirage του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Έγγραφο το οποίο δημοσιοποιεί σήμερα το militaire.gr αποκαλύπτει ότι ο ραδιοφάρος της Σκύρου δεν ήταν σε λειτουργία την ώρα της μοιραίας πτήσς.

Ο ραδιοφάρος πιθανόν να έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά τη προσέγγιση του Σμηναγού στο αεροδρόμιο, όμως βρισκόταν εκτός λειτουργίας όπως προκύπτει από το έγγραφο – «φωτιά». Ειδικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή, όπου η ορατότητα ήταν προβληματική, η λειτουργία του ραδιοφάρου ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία. Όπως προκύπτει από το έγγραφο υπάρχουν κι άλλες ελλείψεις στο αεροδρόμιο, οι οποίες όμως στο συγκεκριμένο συμβάν δεν έπαιξαν ρόλο.

Στο σχεδιάγραμμα που έχει φτιάξει άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με διερευνήσεις αεροπορικών ατυχημάτων γίνεται σαφές πως ο ραδιοφάρος θα απέκλειε την τραγωδία με το Mirage 2000-5.

Το θέμα του ραδιοφάρου που ήταν εκτός λειτουργίας θα απασχολήσει ασφαλώς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συντάξει το πόρισμα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!