Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Εκλογές 2019: Πιέζει για την αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης
[CNN Greece]: Εκλογές 2019: Πιέζει για την αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

[CNN Greece]: Εκλογές 2019: Πιέζει για την αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και στο κυβερνητικό στρατόπεδο καταβάλλονται προσπάθειες να αντιστραφεί η κατάσταση. Το κλίμα που εισπράττει η κυβέρνηση δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις στις οποίες έχει παγιωθεί, πλέον μια σεβαστή διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Από την άλλη στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί η βεβαιότητα ότι επανέρχεται στην εξουσία επιχειρείται όμως προσπάθεια «χαμήλωμα των τόνων». Οι σχεδόν καθημερινές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι από τα στελέχη του δεν βρίσκουν πάντα απήχηση και επειδή φοβάται και ο ίδιος μήπως και την τελευταία στιγμή υπάρξουν φαινόμενα αλαζονείας, ζήτησε από τα στελέχη να μην ράβουν υπουργικά κοστούμια γιατί θα διαψευστούν.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ε ίναι να μπορέσει να κερδίσει με αυτοδυναμία την κυβέρνηση έτσι ώστε απερίσπαστος να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά του. Δεν θα ήθελε να «κρέμεται» η πολιτική του τύχη στα χέρια της κυρίας Γεννηματά της οποίας θα ζητήσει σε μια τέτοια περίπτωση την βοήθειά της.

Η στάση του ΚΙΝΑΛ

Η ίδια, από την άλλη, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συγκροτήσει κυβέρνηση μαζί του αλλά θα συναινέσει σε μια σειρά θεμάτων που χρειάζεται για να προχωρήσει η χώρα. Μάλιστα, η ίδια ανέφερε τους τομείς στους οποίους θα δώσει το πράσινο φως στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία και την πλειοψηφία της βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!