Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Εκλογές 2019: Φουλ επίθεση μια «ανάσα» πριν τις κάλπες
[CNN Greece]: Εκλογές 2019: Φουλ επίθεση μια «ανάσα» πριν τις κάλπες

[CNN Greece]: Εκλογές 2019: Φουλ επίθεση μια «ανάσα» πριν τις κάλπες

Τα «ψιλά γράμματα» του προγράμματος της ΝέαςΔημοκρατίας έχουν βάλει κάτω από το… μικροσκόπιο στον ΣΥΡΙΖΑ , αναζητώντας κάτι επιλήψιμο ή δημοσιονομικά μη εφαρμόσιμο για να αναδείξουν, μήπως με αυτό τον τρόπο καταφέρουν να πλήξουν πολιτικά τονΚυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου ψάχνει κάθε αφορμή να «τσακωθεί» ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να πολωθεί το κλίμα και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση για το κυβερνών κόμμα.

Άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο. Ο συνδυασμός της έλλειψης συσπείρωσης με την αποχή δημιουργεί βέβαιη «συνταγή» ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία, που όσο περνούν οι μέρες να μην αμφισβητείται τόσο έντονα. Αντιθέτως, φαίνεται να παγιώνεται.

Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 7ης Ιουλίου αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα καταφέρουν να «σπάσουν» το φράγμα του 3% και να μπουν στη Βουλή.

Στο κυβερνών κόμμα επιρρίπτουν ευθύνες στον ΚυριάκοΜητσοτάκη, ισχυριζόμενοι ότι δεν επιθυμεί να «μονομαχήσει» τηλεοπτικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη Νέα Δημοκρατία, χρεώνουν τη ματαίωση του ντιμπέιτ στην κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ακύρωση της τηλεμαχίας αποτελεί έλλειμμα, τόσο για τη Δημοκρατία όσο και για τους κανόνες της εκλογικής διαδικασίας.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν αντιληφθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει με κάθε τρόπο τη συσπείρωση και κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, η απάντηση από την πλευρά της Πειραιώς είναι: «δεν τσιμπάμε».

Και για αυτό και πολλές φορές στελέχη της ΝΔ, που συνήθως κάνουν άνω – κάτω τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζονται ιδιαίτερα… ήρεμα -κάτι που δεν συνάδει πολλές φορές με την πολιτική τους συμπεριφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!