Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Αίγυπτος: Η καρδιά του Ελληνισμού «χτυπά» ακόμα πιο δυνατά στην Αλεξάνδρεια
[CNN Greece]: Αίγυπτος: Η καρδιά του Ελληνισμού «χτυπά» ακόμα πιο δυνατά στην Αλεξάνδρεια

[CNN Greece]: Αίγυπτος: Η καρδιά του Ελληνισμού «χτυπά» ακόμα πιο δυνατά στην Αλεξάνδρεια

Με μια λαμπρή και συγκινητική τελετή, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας , τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, εορτάστηκε η επέτειος των δέκα χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών. Τιμώμενο πρόσωπο και η κυρία Αικατερίνη – Μπελεφάντη Σοφιανού, η οποία προχώρησε στην ίδρυση δύο νέων σωματείων φίλων Αλεξάνδρειας, του Αιγυπτιοκυπριακού και του Αιγυπτιορουμανικού.

Το Κέντρο ΕλληνιστικώνΣπουδών ιδρύθηκε το 2008, και λειτουργεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με πρωτοβουλία της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Το μεγαλείο των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων αναδείχθηκε, μέσα από μία μεγάλη εκδήλωση της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, αφιερωμένης στα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών, καθώς επίσης και στην πρέσβειρα Καλής Θελήσεως, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη , για την τεράστια προσφορά της στον παγκόσμιο αυτό πολιτιστικό οργανισμό.

Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι μέλος του Advisory Board της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και ιδρύτρια του «Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης».

Την κυρία Βαρδινογιάννη, τον Πατριάρχη ΑλεξανδρείαςΘεόδωρο, «ένα μεγάλο φίλο της Βιβλιοθήκης» όπως τον χαρακτήρισε, και τους υψηλούς επισκέπτες, υποδέχτηκε θερμά ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Δρ Μουστάφα Ελ Φέκι, τονίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε η κυρία Βαρδινογιάννη στην ίδρυση του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Για αυτό «κάθε φορά που συναντιόμαστε στην Αλεξάνδρεια, αυτό αποτελεί έναν μεγάλο εορτασμό των πανάρχαιων σχέσεών μας», προσέθεσε ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!