Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το προξενείο της Λευκορωσίας
[CNN Greece]: Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το προξενείο της Λευκορωσίας

[CNN Greece]: Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το προξενείο της Λευκορωσίας

Ο επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης είναι ο πρώτος πρόξενος της Λευκορωσίας στην Ελλάδα, καθώς απόψε ανακηρύχτηκε επικεφαλής του Επίτιμου Προξενείου Λευκορωσίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μουζενίδης είπε ότι η ίδρυση του προξενείου σηματοδοτεί την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας για τους Λευκορώσους που ζουν στην Ελλάδα με τη χώρα τους.

Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μακεδονίας–Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επισήμανε ότι με την ίδρυση του προξενείου θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο ομόθρησκων λαών –που όπως υπογράμμισε– παλεύουν για να αποκτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στον πολιτισμό και στην ευημερία. «Μας δίνεται μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε ώστε οι δύο λαοί να έρθουν πιο κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Αναφερόμενος στον κ. Μουζενίδη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι η Λευκορωσία δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκπρόσωπο στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις επιτυχείς επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο νέος πρόξενος, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα στον τουριστικό τομέα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!