Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η αιχμηρή απάντηση του Καλογήρου στη ΝΔ για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη
[CNN Greece]: Η αιχμηρή απάντηση του Καλογήρου στη ΝΔ για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

[CNN Greece]: Η αιχμηρή απάντηση του Καλογήρου στη ΝΔ για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

«Δυστυχώς, το προσκλητήριο ωριμότητας που απηύθυνα σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση απορρίφθηκε», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου , απαντώντας στην επιστολή της ΝΔ, η οποία αρνήθηκε την πρότασή του για συνεναιτικές διαδικασίες στην επιλογή της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου .

Ο κ. Καλογήρου, αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να συναινέσει στις επιλογές των δικαστών που θα καλύψουν τα κενά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ -πρόταση τη οποία απέκρουσε η ΝΔ – αναφέρει ότι η ενέργειά του αυτή «αποσκοπούσε στο να πάψει να δίνεται η εικόνα ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «προίκα» της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, για την οποία διαγκωνίζονται μεταξύ τους τα κόμματα».

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «δυστυχώς, το προσκλητήριο ωριμότητας που απηύθυνα σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση απορρίφθηκε» και προσθέτει:

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης

«Είναι γνωστό ότι σήμερα το πρωί απέστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον ορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.

Με την κίνηση αυτή δεν αμφισβητούνταν η εξουσία της κυβέρνησης, να ορίσει η ίδια, όπως προβλέπεται ρητά στο Σύνταγμα, την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων, αλλά γινόταν μια ύστατη προσπάθεια κατασίγασης των παθών και θεσμικής νηφαλιότητας γύρω από το σχετικό ζήτημα. Κι αυτό, προκειμένου να πάψει να δίνεται η εικόνα, ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «προίκα» της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας για την οποία διαγκωνίζονται μεταξύ τους τα κόμματα.

Αντί λοιπόν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να συγκλίνει στην αναγκαία από τα πράγματα συνεννόηση, επέλεξε διά του τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματός του, κ. Παναγιωτόπουλου, να απαντήσει με τρόπο απαξιωτικό για τον ελληνικό λαό και τους θεσμούς της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!