Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Το δράμα στη Μόρια, τα κυβερνητικά μέτρα και ο πολιτικός «σεισμός» για το άσυλο
[CNN Greece]: Το δράμα στη Μόρια, τα κυβερνητικά μέτρα και ο πολιτικός «σεισμός» για το άσυλο

[CNN Greece]: Το δράμα στη Μόρια, τα κυβερνητικά μέτρα και ο πολιτικός «σεισμός» για το άσυλο

Εκρηκτικέςδιαστάσεις έχει πάρει η κατάσταση στη Μόρια της Μυτιλήνης, με τους πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό να βρίσκονται ακόμη σε αναβρασμό και την κυβέρνηση να κάνει αγώνα δρόμου για την εκτόνωση της κατάστασης αλλά και την γενικότερη ρύθμιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος.

Η τραγωδία της Κυριακής, κατά την οποία έχασε τη ζωή της μια γυναίκα από το Αφγανιστάν, ανέδειξε για πολλοστή φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ της Μόριας, που φιλοξενεί περί τους 13.000 ανθρώπους (5.000 στον περίκλειστο χώρο και οι υπόλοιποι σε κτήματα γύρω από τον καταυλισμό).

Αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, που το τελευταίο διάστημα έχει «φουντώσει» εκ νέου και λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και το σχέδιο νόμου για την αυστηριοποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου.

Όπως είπε, η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί συνδυασμό των παρακάτω μέτρων:

• Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μας, ιδίως με αύξηση των περιπολιών στη θάλασσα. Ήδη την τελευταία εβδομάδα έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες και γίνονται καθημερινά επιπλέον 23 περιπολίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
• Κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο, ή η αίτησή τους απορρίπτεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!