Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Δούρου: Fast track διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά γιατί υπάρχουν πολλές εν δυνάμει Μάνδρες
[CNN Greece]: Δούρου: Fast track διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά γιατί υπάρχουν πολλές εν δυνάμει Μάνδρες

[CNN Greece]: Δούρου: Fast track διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά γιατί υπάρχουν πολλές εν δυνάμει Μάνδρες

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου , ζήτησε την άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, δημοπρατήσεων και απαλλοτριώσεων, που απαιτούν τα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα .

Η κ. Δούρου υπέγραψε μάλιστα Μνημόνιο Συνεννόησης με τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε. «Σήμερα απαιτείται άμεσα η νομοθέτηση μιας fast track διαδικασίας προκειμένου να υπερβούμε όλα εκείνα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν την υλοποίηση αντιπλημμυρικών μελετών», τόνισε η κ. Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν «εν δυνάμει πολλές ‘Μάνδρες’ στην Αττική».

Η περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι «έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τη ζωή στη Μάνδρα, οφείλουμε την ίδια στιγμή να ξαναφτιάξουμε το κράτος ολόκληρο. Πρέπει να βάλουμε τέλος στη ‘νομοτέλεια’ αυτού του είδους των καταστροφών, που έχουν τις ρίζες τους σε δεκαετίες νόμιμων και παράνομων ενεργειών, είτε πρόκειται για την επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μάνδρας πάνω στην κοίτη του ρέματος είτε για μπαζώματα ή νομιμοποίηση αυθαιρέτων».

Video: Καταστροφή κι απόγνωση στη Δυτική Αττική

Στο πλαίσιο του Μνημονίου καταρτίστηκαν:

α) κοινός πίνακας έργων και μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Αττικής, αρμοδιότητας των δύο φορέων. Πρόκειται για ώριμα από μελετητική άποψη έργα που απαιτούν άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!